Bøger / skønlitteratur

Klip mig


Beskrivelse


Tegneserie. En mand og en kvinde, begge gifte, mødes på et hotel. En stormfuld, erotisk tegneserie om begær, lyst og om at finde ind til sin egen indre kerne.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. nov. 2016

af

af

Sanne Mendel

d. 16. nov. 2016

Erotisk og stemningsfuld tegneserie om begær og selvransagelse. For voksne læsere af erotiske og reflekterende tegneserier.

En navnløs mand og kvinde mødes på et hotel. Manden er optaget af sit begær, og kvinden er optaget af sit indre, kaotiske sind. De beslutter sig på kvindens opfordring til at klippe hinandens hår af og det er omdrejningspunktet et stykke ad vejen. Der er mange erotiske billeder i tegneserien og lidt tekst. Illustrationerne er tegnet med runde og bølgede streger, og med meget lidt eller slet ingen skarpe kanter eller hårde linjer.

Tegneserien er et væld af følelser. Med få ord, og stort set kun i billeder, er vi på et dybere plan end blot lyst. Her gennemleves mørke og dystre sider af det menneskelige sind i stærke og medrivende udtryk.

Det er vanskeligt at finde lignende erotiske tegneserier, hvor begæret mellem to mennesker ikke er det væsentligste i fortællingen men derimod trangen til at finde sig selv. Især når fortællingen ikke bæres af tekst men af billeder. Ønskes en mere klassisk, erotisk tegneserie er Giovanna Casottos Kåde kvinder fra 2016 en mulighed. Den består af ti frække, erotiske tegneseriehistorier om "møder mellem lystne mænd og aldeles kåde kvinder".