Bøger / skønlitteratur / roman

Krigsmager


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Fantasy. Mens onde krigsmagere forsøger at skabe en ny verdensorden, inddrages Asp, Kragdish og Wilhelmina på hver deres måde i krigen. Således forandres deres skæbner for altid.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. sep. 2018

af

af

Merete Trap

d. 27. sep. 2018

"Der er kræfter i Verdenen, som vil bringe guderne tilbage. Det vil udløse en krig, ikke blot en krig mellem alle levende væsner, men en krig mellem guderne." 1. del af fantasy-trilogi for voksne, hvor krigens væsen er hovedtemaet.

Den alkoholiserede Asp hutler sig gennem tilværelsen, og da han skal betale af på en gæld, tager han arbejde for de lumske gamravne. Den unge bjergmand Kragdish er hyrde og ulvetæmmer, men ønsker at skabe sig et omdømme. Derfor drager han med en flok krigere på rejse. Dværgen Wilhelmina er portvogter, og da hun må se sit land besat og sin regering overgive sig uden kamp, presses hun på sin idealisme. På hver sin måde presses de 3 hovedpersoner ind i en meningsløs krig. Jacob Hedegaard Pedersen har udgivet en lang række bøger i fantasygenren og senest voksenromanen Skrevet i sneen.

En rigtig spændende start på en ny fantasytrilogi. Bogen arbejder med krigens væsen og dens mekanikker, og trækker tråde til virkelighedens krige og hændelser. De skiftende hovedpersoner giver forskellige vinkler på den samme krig. En roman om krigens uretfærdigheder, om modstandskamp og om at turde stå fast på sin integritet, også selvom det kan koste én livet.

Kan sammenlignes med andre længere fantasyserier for voksne, hvor der er fokus på krig. Her kan fx nævnes Skyggernes dronning, som er 1. del af serien "En Ravenspire-roman".


litteratursiden.dk

d. 30. okt. 2018

af

af

Arne Larsen

d. 30. okt. 2018

Første bind i ny dansk fantasyserie er fantastisk god underholdning. Den barske og meget voldsomme historie er absolut for det voksne publikum. Jacob Hedegaard Pedersen har en lang række udgivelser i ...