Bøger / skønlitteratur / noveller

Markedsgøgleren : noveller


Beskrivelse


Noveller om menneskets hverdagsfortællinger og -forviklinger, der bl.a. kommer omkring sorgen over et mistet barn, erotiske fantasier og forelskelsen i en Elvis look-a-like.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. nov. 2017

af

af

Louise Hede

d. 20. nov. 2017

"Hvis jeg var blevet født bare et par minutter tidligere, kunne jeg have været Viktor". Sådan starter den første novelle i Jelena Lengolds samling af fortællinger om hverdagen. For læsere af noveller og god litteratur.

12 noveller om hverdagsfortællinger og -forviklinger. I bl.a. "Love me tender" forelsker en gift kvinde sig i en Elvis look-a-like. I "Aurora borealis" prøver den mandlige hovedperson at komme på fode igen, efter datterens død. I "Markedsgøgleren" lader manden fantasien løbe frit, imens han onanerer. Jelena Lengold (f. 1959) er en serbisk forfatter og journalist. For "Markedsgøgleren" modtog hun European Union Price for Litteratur. Lengold er ikke tidligere oversat til dansk.

12 velskrevne korte noveller, der kommer omkring forskellig temaer, genrer og følelser.

Forlaget Vandkunsten har udgivet en serie med fortællinger, som nærværende bog hører til. Bl.a. findes Kakerlakker om efteråretEn duft af lavendel og En duft af lavendel, som også er novellesamlinger omhandlende forviklinger i livetForlaget Vandkunsten har udgivet en serie med fortællinger, som nærværende bog hører til. Bl.a. findes Kakerlakker om efteråret og , som også er novellesamlinger omhandlende forviklinger i livet.


Kristeligt dagblad

d. 6. jan. 2018

af

af

Kathrine Maria Amann (f. 1987)

d. 6. jan. 2018


Politiken

d. 1. jan. 2018

af

af

Christian Johannes Idskov

d. 1. jan. 2018