Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Mira og fuldmånen


Beskrivelse


Billedbog. Da ildfluerne, der er lysfeen Miras hjælpere, bliver syge, forsøger hun at klare alle sine opgaver på Ønskeøen alene. Da Mira er ved at bukke under af overanstrengelse kommer tre nye lysfeer til hjælp.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Ulla Møller

2007

Disneykoncernens udgivelser om Ønskeøens feer har bogstavelig talt en magisk tiltrækning på småpiger alderen 5-8 år. De yngste kan lide at få læst dem op, de lidt større selv at prøve kræfter med dem.

På Ønskeøen bor en mængde feer med hver sin specielle opgave. Mira er lysfe, da hendes hjælpere ildfluerne bliver syge, er hun ved at bukke under pga. overanstrengelse. Men nye kræfter kommer til i skikkelse af trillingerne Gnist, Helios og Gloria. Nok skændes de hele tiden, men de er også fulde af energi. Bogen refererer til Prilla og det svære talent, der fortæller, hvordan nye feer opstår af et barns første latter. Problemstillingen med Mira der bliver syg af stress virker ret voksen og bliver aldrig rigtig vedkommende. Det er svært at holde styr på de mange feer og deres forskellige evner, trillingerne er mere irriterende end morsomme. Når det er sagt, er der dog ikke tvivl om, at den primære målgruppe, der måske allerede kender feuniverset fra www.fairies.dk og tegneserieheftet, også vil tage denne titel til sig. Typografien er god og læsbar, illustrationerne er søde og omslaget iøjnefaldende med lidt glimmereffekt.

Der er nu otte titler om feerne på Ønskeøen. En serie på fire titler betegnes som letlæst, mens denne sammen med Pils udlængsel har seriebetegnelsen Magiske godnathistorier. Det giver dog ikke den store forskel i indholdet.

Endnu en udgivelse i et populært koncept med kraftig appel til småpiger, men uden anden værdi end underholdning.