Bøger / faglitteratur / erindringer

Mor, kan du låne mig nogle penge?


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Engelske Elizabeth Burton-Phillips fortæller om sin kamp for at få sine tvillingesønner ud af deres narkotikamisbrug og om sine selvbebrejdelser, og hun giver gode råd til forældre, der er i samme situation.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2008

af

af

Søren Brunbech

d. 18. dec. 2008

Bogen om en moders kamp for at redde sine sønner ud af et heroin-misbrug vil ikke skuffe den trofaste skare af læsere af bøger der beskriver Virkelighedens verden.

I sommeren 2000 måtte englænderen Elizabeth Burton-Phillips erkende, at hendes dengang 25-årige tvillingesønner var blevet heroinmisbrugere og 3 1/2 år efter dør den ene, mens den anden kommer ud af sit misbrug. Sønnerne blev født ind i et velstående engelsk middelklassemiljø, men bl.a. af hensyn til moderens karriere boede forældrene tidligt hver for sig, og drengene var ofte overladt til sig selv. I bogen ser moderen tilbage på sønnernes gradvise deroute, der var begyndt i 13-årsalderen, og beskrivelsen suppleres af den overlevende søns erindringer. Hun fortæller om sine selvbebrejdelser, de utallige forsøg på at bringe drengene på ret køl, de store økonomiske ofre for at betale narko-dealerne, og hun giver gode råd til forældre, der er i samme situation.

Imogen Clark I heroinens magt, 2006 og Maria, 2001 af Winnie Fersmark og Elisabeth Tejlmand, er tilsvarende beretninger om familiers forsøg på at få deres børn ud af narko-misbruget.

I serien om Virkelighedens verden fortæller en engelsk kvinde om sin kamp for at få sine tvillinger ud af deres narkotikamisbrug og om sine selvbebrejdelser, og hun giver gode råd til forældre, der er kommet i samme situation.