Bøger / skønlitteratur / roman

Ni drager


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Krimi. Harry Bosch efterforsker et tilsyneladende banalt mord på en kinesisk forretningsdrivende. Mistanken falder på et medlem af en kinesisk triade, og han bliver anholdt. Men så modtager Harry Bosch et truende opkald på sin mobiltelefon og en video, der viser at hans datter er kidnappet og Harry tager til Hong Kong for at redde datteren.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. mar. 2013

af

af

Michael Olsen

d. 25. mar. 2013

Ni drager er naturligvis især for dem, der allerede kan lide Michael Connellys serie om betjenten Harry Bosch fra LAPD's eliteenhed. Men har man i det hele taget hang til amerikanske actionprægede krimier, så kan man roligt kaste sig over denne bog.

LAPD-betjenten Harry Bosch bliver kaldt ud til et mord på en kinesisk forretningsdrivende. Opklaringen virker til at gå lige ud ad landevejen, og mistanken falder hurtigt på et medlem af en af de kinesiske organiserede kriminelle bander, kendt som triaderne. Han bliver anholdt, men så modtager Harry Bosch først et truende opkald med en besked om, at triademedlemmet skal frigives. Derefter modtager Bosch en videobesked, der viser, at hans datter er blevet kidnappet. Det får Harry Bosch til at tage til Hong Kong for at redde datteren ud af triadens klør. Ni drager er velskrevet, men med mest vægt på plottet. Selv om historien begynder lidt langsomt, keder man sig aldrig.

Det meste af plottet i Ni drager er nok mere i stil med Die hard-filmene, end det er en klassisk politikrimi. Men der er også opklaringsarbejde i bogen, der fører hen til en overraskende slutning.

Ni drager minder sine steder mere om Die hard-filmene end en klassisk politikrimi. Men der er stadig meget opklaringsarbejde i den spændende historie om mordet på en kinesisk købmand i Los Angeles, de kinesiske triader i Hong Kong og kidnapningen af Harry Boschs datter.


Litteratursiden.dk [online]

d. 4. okt. 2013

af

af

Jan Findal

d. 4. okt. 2013


Jyllands-posten

d. 4. maj 2013

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 4. maj 2013