Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Opvågningen


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Fantasy. Anna vokser op i Morta uden sine forældre. Da hendes magiske evner vækkes, må hun rejse til parallelverdenen Elamenta, hvor hun får en seer som læremester, så hun kan lære at styre sine magiske evner og hjælpe Elamenta i krigen mod Shadoloneserne.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. sep. 2018

af

af

Lotte Klemens Thomhave

d. 27. sep. 2018

Første bind i ny lovende fantasyserie om Anna, der må lære at styre sine magiske evner. Fra 12-15 år og for alle med interesse for fantasy.

Fantasyroman om Anna, der vokser op i Morta uden sine forældre. Historien foregår i tiden efter ragnarok, hvor verdenerne Morta og Elamenta er blevet skilt ad. Da Annas evner "vækkes", må hun rejse til Elamenta og får en seer som læremester. Hun bliver venner med Raul og den mystiske Alex, som hun tiltrækkes af. Børnene trænes til at kæmpe mod Shadoloneserne i en krig, der har varet i tusind år. Historien er fortalt i 3. person med meget dialog og et stort persongalleri med navne fra bl.a. den nordiske mytologi. "Opvågningen" er 1. bind i serien "Verdensherrerne".

Medrivende historie med gode spændingselementer og eventyrlig romantik. Anna svinger mellem usikker pige og frygtløs kriger, og historien lægger op til nye spændende udfordringer i de næste bind. Sproget er levende og moderne, men bogen har en del stavefejl og kluntede formuleringer.

Anna er ligesom Katnis i DødsspilletRavnenes hvisken. Bog 1 god til at skyde med bue og pil, splittet mellem to unge mænd og udset til at spille en afgørende rolle i en kommende krig. I Ravnenes hvisken. Bog 1 spiller nordisk mytologi også en afgørende rolle, men "Opvågningen" har ikke samme høje litterære kvalitetAnna er ligesom Katnis i Dødsspillet god til at skyde med bue og pil, splittet mellem to unge mænd og udset til at spille en afgørende rolle i en kommende krig. I spiller nordisk mytologi også en afgørende rolle, men "Opvågningen" har ikke samme høje litterære kvalitet.


litteratursiden.dk

d. 30. okt. 2018

af

af

Arne Larsen

d. 30. okt. 2018

Ny dansk fantasy-serie for unge og voksne. Endnu en gang er de nordiske guder en del af et spændende scenarie, men så absolut på en måde, som aldrig er set før. Pernille Neergård debuterer med dette f...