Bøger / faglitteratur / opskrifter

Salatfabrikken : sunde, simple og smagfulde salater


Beskrivelse


50 opskrifter på salater opdelt efter indholdet af kalorier, og med fokus på at være sunde, mættende, smagfulde og simple at tilberede.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. jan. 2017

af

af

Lene Hedengran Rasmussen

d. 31. jan. 2017

50 opskrifter på skønne, sunde og velsmagende salater, hvor alle kan få ny inspiration.

Forfatteren er klinisk diætist og salatentusiast. Hendes mål er at begrænse indholdet af det mindre sunde fyld, samt at salaterne kan laves ud fra sæsonens råvarer, og hvad vi kan finde i de almindelige supermarkeder. Her er noget om dressing, krydderi og krydderurter, klassiske kaloriefælder og herefter 50 opskrifter på forskellige salater. Opskrifterne er opdelt efter hvor mange kalorier, de indeholder, hvilket angives i en cirkelboks til hver opskrift. Der er også en boks med tips til opskriften. Der er angivet antal portioner og forslag til dressing, og hvert opskrift vises på et foto på modsatte side. Til sidst i bogen er der lidt om forfatteren samt salatfabrikken online (der startede som en Facebookside i januar 2016), en takkeside samt et råvareregister.

Opskrifterne virke enkle, både ingrediensmæssigt, tidsmæssigt og mht. sværhedsgraden. Bogen har en flot forside, men ellers er de forskellige fotos lidt blege.

Der er udkommet rigtig mange salatbøger i de senere år, fx SalatTøsenSalater og Salater. Denne har sin force i sin opskrifternes enkelthed og de enkle råvarerDer er udkommet rigtig mange salatbøger i de senere år, fx SalatTøsen og . Denne har sin force i sin opskrifternes enkelthed og de enkle råvarer.