Bøger / faglitteratur

Selvforsvar mod kræft : ti ting du selv kan gøre


Beskrivelse


Læge Øyvind Torp (f. 1977) bliver ramt af kræft. Med udgangspunkt i videnskabelige undersøgelser og forskning finder han 10 praktiske tips og råd som kan bidrage til at forsvare sig mod kræft, bremse sygdommen eller få bedre livskvalitet efter endt behandling.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. jan. 2020

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 3. jan. 2020

Hvad kan jeg selv gøre, når diagnosen er kræft? Få de videnskabeligt baserede gode råd af en læge, der selv er kræftramt. Bogen henvender sig til de mere ihærdigt informationssøgende kræftramte og deres pårørende samt til sundhedspersonale og -studerende.

Forfatteren er norsk praksislæge og fik som 39-årig den nedslående besked, at han havde alvorlig kræft flere steder i kroppen. Efter operation og behandling gik han i gang med at samle viden om hvordan kræftceller vokser og hvad der kan bremse eller forsinke deres vækst. I forsøget på at forbedre sin prognose undersøgte og kombinerede han forskellige anbefalinger til kost mv. Der er kun forsket meget lidt i kostens påvirkning af den kræftramte krop, det samme gælder kombination af kost og motion mv. Han præsenterer sin personlige historie og sine strategier samt teser, baseret på den indsamlede viden. Med noter og litteraturhenvisninger.

Bogen kræver nogen ihærdighed og motivation, især i den teoretiske del. Der er god balance mellem teser og baggrundsviden, således at stoffet virker veldokumenteret på et stofområde, som der kun er forsket sporadisk i. Interessant og absolut nyttig læsning.

AnticancerNår diagnosen er kræftDet gode helbred er en anden kræftramt læges råd. Når diagnosen er kræft er mere alternativt orienteret, og Det gode helbred har mest fokus på kostenAnticancer er en anden kræftramt læges råd. er mere alternativt orienteret, og Det gode helbred har mest fokus på kostenAnticancer er en anden kræftramt læges råd. Når diagnosen er kræft er mere alternativt orienteret, og har mest fokus på kosten.