Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Sille på den mystiske ø


Beskrivelse


Sille skal alene på ferie på øen Ikara i Italien, mens mor arbejder. Men vulkanen på Ikara er på vej i udbrud. Især for piger fra ca. 9 år.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. maj 2021

af

af

Ellen Skall Sørensen

d. 31. maj 2021

Sille skal alene på ferie på øen Ikara i Italien, mens mor arbejder. Men vulkanen på Ikara er på vej i udbrud. Især for piger fra ca. 9 år.

Silles far er død, og Silles journalist-mor skal dække præsidentvalget i USA. Så Sille må holde ferie hos farens onkel på Itaka. Vulkanen på øen rumler, og Sille kan ikke sove. Alle på øen er sure, og den lidt demente onkel har glemt, hvad man skal gøre for at stoppe vulkanen. Silles fire veninder kommer på besøg, og i fællesskab finder de løsningen og redder øens befolkning fra katastrofen. Bogen er nr. 5 i "Sille-serien". Forfatteren er uddannet cand.pæd. i pædagogisk psykologi og har tidligere bl.a. udgivet Hel gennem sorgMindfulness - stilhed i storm og Mindfulness - stilhed i storm for voksneSilles far er død, og Silles journalist-mor skal dække præsidentvalget i USA. Så Sille må holde ferie hos farens onkel på Itaka. Vulkanen på øen rumler, og Sille kan ikke sove. Alle på øen er sure, og den lidt demente onkel har glemt, hvad man skal gøre for at stoppe vulkanen. Silles fire veninder kommer på besøg, og i fællesskab finder de løsningen og redder øens befolkning fra katastrofen. Bogen er nr. 5 i "Sille-serien". Forfatteren er uddannet cand.pæd. i pædagogisk psykologi og har tidligere bl.a. udgivet Hel gennem sorg og for voksne.

Der er ikke mange pigeserier, der indeholder elementer af mystik og drømme som denne. Det kommer aldrig til at fungere helt overbevisende, at Sille løser gåden og forhindrer vulkanudbruddet. Det er svært at forstå, at Sille bliver sendt alene på ferie hos et familiemedlem, hun ikke kender, og som viser sig at være lidt dement. Man kan også undre sig over, hvordan Silles mor uden videre kan få sendt veninderne til Italien. Pigerne taler på en lidt gammeldags måde, fx siger de "vaskeægte" og "nu er du altså lidt grov", hvilket ikke passer til deres alder.

Serien "Pigeliv" med bl.a. Klassens dronningJi og den lidt ældre serie "Veninder for altid" med bl.a. Ji er for samme aldersgruppeSerien "Pigeliv" med bl.a. Klassens dronning og den lidt ældre serie "Veninder for altid" med bl.a. er for samme aldersgruppe.