Bøger / faglitteratur til børn / billedværker

Spegepølsen og suppeterrinen : med Peter Olesen på opdagelse i København : cykel- og gåture


Beskrivelse


Beskrivelse af 40 af Københavns bygninger, gader og kvarterer med kæle- og øgennavne, som er blevet udbredt i københavnske folkemunde gennem årene.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. aug. 2008

af

af

Kirsten Katholm

d. 19. aug. 2008

Charmerende familiebog om København for børn, unge og gamle.

På cykel- og vandreture gennem hovedstaden København kan man medbringe denne bog, for at læse om sjove og finurlige navne og deres oprindelse på byens bygninger, gader og kvarterer. Forfatteren skriver i forordet, at han håber, at mange gennem sjove opdagelser og oplevelser får større kendskab til og interesse for byen og dens arkitektur. Han har samlet og forklaret om 40 af de mange kæle- og øgenavne, der ofte skyldes bygningernes udseende, og som er blevet udbredt i københavnske folkemunde gennem årene. Rækken af kendte og mere ukendte navne er meget illustrative som fx Lagkagehuset, Ørkenfortet, Stormbroen, Lorteøen, Pisserenden, Lumskebugten, Brumleby, Stærekassen og Fingerbøllet. På indersiden af omslaget er der kort over byen, hvor de omtalte lokaliteter er markeret. Bogen er illustreret med flotte farvefotografier og på bogens forsiden er forfatteren fotograferet sammen med to glade børn med byen i baggrunden.

Journalisten og forfatteren Peter Olesen har skrevet mange sorgbøger, bøger om bygningskultur og guidebøger om byen København.

En underholdende og inspirerende bog for alle bosiddende københavnere og turister.


Bogmarkedet

Årg. 154, nr. 16 (2008)

af

af

Jannik Lunn

Årg. 154, nr. 16 (2008)