Et kristent, benhårdt kampskrift mod abort - iklædt romanklæder. Bogen ligger i direkte forlængelse af forfatterens Valget, 2010 og byder på gengangere fra persongalleriet. Den kan formidles i situationer, hvor det udelukkende er emnet (fx: skoleopgaver) og ikke den skønlitterære form, der efterspørges.
Den politiske og personlige modstand mod abortlovgivningen er hele romanens/debatbogens hjerte. Læseren møder kvinder i situationer, hvor de er i nærkontakt med abortspørgsmålet. Fx den unge skolepige, der vælger barnet frem for aborten overfor morens eget abortvalg. Jordemoderen, det byder imod at foretage enhver form for abort, og præstefamilien der valgte mongolbarnet til. Tyngden lægges imidlertid på det politiske plan, hvor der er gensyn med journalisten Johannes og hans ven Jens, der træder aktivt ind i partiet Kristeligt Centrum, hvor de italesætter abortmodstanden - med store politiske konsekvenser til følge. Romanen byder på lange, lange debatter om abort, hvor også fortalerne kommer til orde, men der er ingen tvivl om forfatterens glødende abortmodstand. Som roman betragtet ville den have fungeret bedre, hvis den gav mere plads til de personlige historier. Det bliver for tør læsning, trods emnets emotionelle karakter.
Der er mange romaner om unge og abort, men ikke nogen der beskæftiger sig med både tro og det politiske antiabortarbejde.
Bedst i rollen som debatbog. Biblioteker med gode erfaringer med første bog, kan naturligt følge trop med toeren.