Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Vitello passer Mor


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Mor er syg og Vitello har hørt, at artige børn får større gaver. Dét passer perfekt, for nu kan han hjælpe hende, men det går ikke helt efter planen.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. sep. 2012

af

af

Maria Sjøblom

d. 24. sep. 2012

Billedbog for de 4-7-årige drenge og piger. Bogen vil glæde både dem, der kender Vitello i forvejen og nye fans af den frække dreng.

Kim Fupz Aakeson kommer endelig med en ny bog om den dejlige dreng Vitello. Hans mor er syg, og Vitello vil passe rigtigt godt på hende, for han har hørt, at artige børn får større gaver. Vitello har de bedste intentioner, men i vanlig stil bliver det lidt kaotisk. Vitello vasker gulv med haveslangen og koger suppe på leverpostejen til stor fornøjelse for læseren, som både får et godt grin og en lille smule gys ved tanken om, hvor galt det hele går. Da moderen resignerende må stå op og rydde op efter "hjælpen", konkluderer han naturligvis selvsikkert, at han har gjort hende rask. Både Vitello og handlingen er helt i øjenhøjde med børnene og sidder i vanlig stil lige i skabet for Kim Fupz Aakeson. Bogen er fremragende illustreret af Niels Bo Bojesen, hvis karikaturagtige, vilde stregtegninger passer helt perfekt til historien.

Som en moderne Alfons Åberg, sætter Vitello også ord på børnenes tolkninger af de voksnes verden, og denne bog lever fuldt ud op til de øvrige bind i serien.

Kim Fupz Aakesons bøger om Vitello er allerede fuldt fortjent blevet et kæmpe succes og denne bog er lige så fremragende som de øvrige.