Bøger / skønlitteratur til børn / lydret

Vitos ø


Beskrivelse


I Vitos butik køber Rosa og Tami en tur til Vitos ø. En tur med gratis is og søde dyr. Det er en god tur. Vito er en god ven, synes Rosa og Tami.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. nov. 2010

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 17. nov. 2010

Vitos ø indgår i serien Lydret ps, som er en letlæsningsserie for begynderlæsere på 6 til 8 år. Bogen er velegnet til den allerførste selvstændige læsning i indskolingen. På forlagets hjemmeside kan der gratis hentes opgaver til bogen.

Bogen har lix 4,8 og mere end halvdelen af ordene er lydrette, hvilket er imponerende. Men som med de fleste andre lydrette bøger, hæmmer det lydrette selve bogens handling. Vi følger drengen Vito, som har en butik. Her køber hans to bedste venner Rosa og Tami en flyvetur til Vitos ønskeø. På øen får de en gratis is, rider på en kamel og snakker med Vitos ara. Ikke sindsoprivende spændende, men en bog som begynderlæsere kan læse med meget lidt voksenhjælp. Bodil Nygaards glade illustrationer tilfører historien meget handling og stemning. Billedlæsningen støtter samtidig selve læsningen meget. Eksempelvis ved at vise, at en ara er det samme som en papegøje, hvilket meget få børn i målgruppen ved. Alt i alt en udmærket lydret begynderlæsningsbog.

Serierne Lydret dingo og Læs lydret indeholder også bøger til samme målgruppe med lydrette tekster. Læs lydret-serien har den fordel, at den indeholder mange gode, gratis opgaver og spil, som indøver de 120 mest anvendte ord.

Udmærket lydret begynderlæsningsbog, som ikke adskiller sig væsentligt fra de øvrige på markedet. Men målgruppen læser mange lydrette bøger, så der er altid behov for en mere.