Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Dæmonicum


Beskrivelse


Mathias spiller rollespil og læser okkulte bøger sammen med sine fire venner. En dag får han fingre i en helt speciel bog: Dæmonicum. Det får skæbnesvangre konsekvenser!

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. maj 2014

af

af

Bo Knudsen

d. 27. maj 2014

Ungdomsgyser for især de ca. 14-16-årige drenge. Fornøjelseslæsning for fans af horror med splattereffekter. Godt omslag.

En gruppe unge omkring gymnasiealderen hygger sig med okkulte bøger og rollespil. Mathias får en dag fat i en magisk bog, der fører til uhyggelige oplevelser, død og en tur i helvede. Vi følger de unge i deres daglige liv med kæresteri, tanker om sex mv. som kontrast til de overnaturlige oplevelser med masser af splat, hjernemasse, blod og dæmoner. Genren tro er bogen ordrig og med mange effekter. Desværre synes jeg ikke, Højberg er lige så god i romanform som i sine noveller. Handlingen er for spinkel til at bære de 374 sider. Og så er det blomstrende billedsprog flere steder noget specielt og ikke helt præcist, hvilket er forstyrrende (for mig). Det gælder også de mange skrive- og stavefejl.

Steen Langstrup, Jonas Wilmann, Michael Kamp og Teddy Vork er nævnt i bogen, og de er helt klart inspirationskilder. Dennis Jürgensen og Stephen King kan også nævnes. Det gælder både bogen her og Højbergs tidligere, fx novellesamlingen Lejlighed 42 (2010). I Lich (2014) af Bjarne Nordberg Pedersen er en magisk bog også omdrejningspunktet.

Højbergs gyserroman for unge har alt det splat og blod, genren kræver. Efter min smag mangler bogen dog opstramning både handlingsmæssigt og sprogligt.