Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Den resistente - Area 42


Beskrivelse


Science fiction. Ida er resistent overfor en verdensomspændende og livsfarlig virus, som breder sig hastigt. Hun bliver bortført af soldater og ført til en hemmelig base i "Area 42", hvor man vil undersøge hende for at finde en vaccine imod den farlige virus. Kan hun redde verden - og sig selv?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. nov. 2015

af

af

Lone Rahbek Christensen

d. 16. nov. 2015

2. del i serien "Den resistente" om en verdensomspændende, livsfarlig virus - for unge fra 15 år.

Ida er resistent overfor en livsfarlig virus, som breder sig hastigt over hele verden. Hun bliver bortført af soldater og ført til en hemmelig base "Area 42", hvor man vil undersøge hende for at finde en vaccine imod den farlige virus. På basen får hun en god ven, og hun kommer i kontakt med mystiske væsener. Bogen lægger op til en fortsættelse. Forfatteren Anna Dyhr Lorenzen har skrevet yderligere 2 romaner.

Bogen er (som 1. del) ikke helt vellykket. Handlingen er svær at følge med i, og som læser får man ikke et klart indtryk af de væsener, Ida møder på basen. Sproget er tungt, med mange metaforer, indviklede sætninger og højstemt sprogbrug, fx "Dørkarmen omfavnede døren så begærligt, at lyd ikke kunne trænge igennem". Der er en del stavefejl i bogen. Bogens titel leder tankerne hen på forsøgsområdet "Area 51" i Nevada. Den lidt anonyme forside sælger ikke bogen særlig godt, men bagsideteksten er fin.

1. del af serien, Den resistente, farligt spil, udkom i 2013, og 2. del fortsætter, hvor 1. del sluttede. Modsat 1. del er 2. del ren science fiction og foregår ikke delvis i en almindelig hverdag. Der findes mange science fiction-romaner for unge, som er langt bedre end denne, fx "Maze Runner"-serienDen resistente - farligt spil.