Bøger / skønlitteratur / roman

Den sidste flugt


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


I 1850'erne tager engelske Honor Bright til USA. I forsøget på at finde sit ståsted blandt fremmede i et USA der er splittet af slavespørgsmålet, finder hun kærlighed, men spørgsmålet om menneskers ligeværd uanset hudfarve viser sig også at udfordre hendes ægteskab.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. aug. 2014

af

af

Katja Larsen

d. 21. aug. 2014

Romanen Den sidste flugt er især til kvindelige læsere af historiske romaner og selvfølgelig generelt fans af Chevalier.

Tracy Chevalier har efterhånden skrevet mange historiske romaner. Denne gang foregår handlingen i 1850'erne, hvor kvækeren Honor Bright følger sin søster til USA, hvor søsterens forlovede venter. Søsteren dør ganske kort efter ankomsten og Honor må nu finde sit eget ståsted blandt fremmede. Hun finder en mand og får et barn, men USA og kvækersamfundet er splittet af slavespørgsmålet. Spørgsmålet om menneskers ligeværd uanset hudfarve udfordrer også snart Honors ægteskab. Den sidste flugt er godt skrevet, ligesom hendes andre bøger.

Der skrives mange historiske romaner, men knap så mange om lige netop kvækere. Drømmen om Amerika af Toril Brekke samt den ældre bog Vandringsmand af Alfred Hauge, handler også om kvækere der tager til USA.

En rigtig god historisk roman, om den engelske kvæker Honor Bright, der tager til USA. Her forsøger hun at finde sit ståsted i et land, der er splittet af slavespørgsmålet. Emnet er måske lidt smalt, men den skal nok blive lånt ud på forfatternavnet.


Politiken

d. 2. nov. 2014

af

af

Thomas Bredsdorff

d. 2. nov. 2014