Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Fæle Fidella og syvstjernen


Beskrivelse


Fæle Fidella er atter kommet til at gøre noget grusomt, og spøgelset Seje Sonja fra sygehuset forsvinder med en stor lastbil. Fæle Fidella bliver, med hjælp af Pinneus, nødt til endnu engang at tage ud på en farlig rejse for at finde både den anden sandhed og Seje Sonja.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. mar. 2010

af

af

Merete Flensted Laustsen

d. 2. mar. 2010

Humoristisk filosofisk højtlæsning med spænding for de 5-8-årige.

I den første bog om spøgelset Fæle Fidella og hendes menneskeven Pinneus Mysac finder de den første sandhed om hvem man er og hvad man bliver. Her i anden bog er Fæle Fidella atter kommet til at gøre noget grusomt, og spøgelset Seje Sonja fra sygehuset forsvinder med en stor lastbil. Fæle Fidella bliver, med hjælp af Pinneus, nødt til endnu engang at tage ud på en farlig rejse for at finde både den anden sandhed og Seje Sonja. Undervejs oplever Fidella verdensrummet og universet, og hun møder spøgelset Florence med lampen i London. Filosofi og begrebsforklaring til mindre børn er en svær størrelse og på sine steder er der mange svære ord. De lægger til gengæld op til samtale med den voksne undervejs, uden at det forstyrrer handlingen. Selve opbygningen af historien er i bedste skolemesterstil og Fidella hjælper os med at søge og forstå svarene. Sproget er sprudlende og mange nye ord er opstået. Bogen er rigt illustreret i farver og passer smukt til historien. Min eneste anke er nok, at de mange noget konstruerede navne på spøgelserne, fylder alt for meget.

Gennem tiden er der lavet flere bøger med udfordringen at formidle livets store spørgsmål til mindre børn. Bl.a. kan nævnes billedbogen Sandulven fra 2003 og for større børn har forfatteren Jostein Gaarder flere titler.

En oplagt samtalebog i den svære genre: at formidle og forklare livets store spørgsmål til mindre børn. Men her er det fint løst.