Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Førstelivet


Beskrivelse


Fantasy. Efter 13 måneder på en sikret institution med tortur og overgreb har Tenley stadig ikke tænkt sig at vælge side. Men både Trojka og Myriaderne vil gøre hvad som helst for at modtage hendes sjæl, når hun dør.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. sep. 2017

af

af

Maria Sjøblom

d. 28. sep. 2017

Ten nægter at vælge hvilken verden, hun vil til, når hun er død. Derfor sidder hun nu indespærret i en sikret institution. Dystopisk fantasy for unge.

Efter 13 måneder på en sikret institution med tortur og overgreb, har Tenley stadig ikke tænkt sig at vælge side. Til gengæld har hun lært en masse beskidte tricks, vold og ikke mindst at udholde smerten over sine forældres svigt. Livet er nemlig ikke særlig vigtigt. Det vigtigste er, om man vælger at tilbringe evigheden i enten Trojka eller Myriaderne. Hvert sted sender en lækker og charmerende undercoveragenter, der gør deres bedste for at overtale den talfikserede Ten til at vælge netop deres efterliv. Tens far har indgået en kontrakt om hendes efterliv og for ikke at miste sin formue, beder han institutionen om at skrue op for torturen og de bestialske overtalelsesmetoder.

Her er en virkelig original handling, en stærk ung kvinde i hovedrollen og lækre fyre. Alligevel bliver handlingen unødigt kompleks og det bliver svært at forstå hvorfor Ten ikke bare vælger enten Trojka eller Myriaderne. Gena Showalter er ikke tidligere udgivet på dansk, men den produktive forfatter topper bestsellerlisterne i USA. Den smukke forside vil helt sikkert give mange lyst til at læse dette 1. bind i trilogien "Evigt liv".

I Katja L. Bergers Sjælehenteren er det hovedpersonens opgave at hente sjæle hjem til efterlivets hersker.