Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Frikadellens flugt over plankeværket


Beskrivelse


Peder Fnug bor i Odense og arbejder på Brandts Klædefabrik. En dag møder han gøglerkongen Professor Labri og snart er han troldmandens lærling på markederne i Jylland.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. apr. 2013

af

af

Lars Larsen

d. 8. apr. 2013

En underholdende bog om Peder Fnug der bliver læredreng hos gøglekongen professor Labri. Egnet til oplæsning fra 5-9 år og til snak om livet i fattigdommens dage i begyndelsen af det 20. århundrede.

Peder Fnug bor i Odense og tjener en daler om ugen i spinderiet på Brandts Klædefabrik. Efter arbejdstid går han i skole hos kaptajnen sammen med de andre drenge. Det er et hårdt og stridsomt liv, men så en dag møder Peder gøglerkongen professor Labri, som fortæller om sine oplevelser. Peder begynder at drømme om det omrejsende gøglerliv, og en dag sker der noget, så han kan rejse Jylland rundt sammen med professor Labri. Bogen har krævet en del research og forfatteren kombinerer fakta og fiktion, så historien bliver spændende uden at blive for dramatisk, og alt ordner sig til sidst. Sprogtonen er gammeldags og en del ord bliver forklaret i afsnittet med ordforklaringer bagerst i bogen. Forfatteren har skrevet en lang række bøger med gys og spænding. Ursula Seebergs tegninger understøtter bogens handling og stemning.

Den eneste bog om professor Labri, men giver bogen lyst til mere om livet som barn i gamle dage er Famse fortæl, 2012, en hyggelig oplæsnings- og snakke-sammen bog. Hector Malots sørgelige, men uovertrufne Frændeløs er for de absolut ældste i målgruppen.

En underholdende bog om Peder Fnug der bliver læredreng hos gøglerkongen professor Labri og en dag rejser med ham til markeder i Jylland. Til oplæsning og snak om gøgl og gamle dage.