Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Harry Potter og fangen fra Azkaban


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Harry Potter er elev på trolddomsskolen på tredje år. Han får at vide, at hans forældres morder er flygtet fra Azkabanfængslet og nu også vil dræbe ham.

Anmeldelser (10)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. okt. 1999

af

af

Lis Mikkelsen (skole)

d. 19. okt. 1999

Så er Harry Potter atter på banen til glæde for de mange elever der længe har spurgt efter en fortsættelse i serien. Harry er nu fyldt 13 år og 3. bind begynder ligesom de to foregående på Ligustervænget i en sommerferie. Forholdene i den rædselsfulde familie er endnu værre end tidligere, og Harry vender i utide tilbage til det magiske univers omkring Hogwarts. Her er sindene i oprør på grund af en undsluppen straffefange Sirius Black der tilsyneladende stræber Harry Potter efter livet. Black har i sin tid været nært tilknyttet Harrys afdøde forældre. Som i de tidligere bind er der overraskelser til læseren. Skurken viser sig at være ven, og det Rowlingske univers har så mange originale indfald at Harry Potter-bøgerne er noget helt specielt. Hvem kunne fx ikke ønske sig et lommeluskometer, der afslører lumske tiltag? Det fint tilrettelagte spind redes næsten ud, men læseren sidder tilbage med en lille skuffelse da historien er slut. Den stigende spænding omkring forældrenes mystiske død forløses ikke. Det er svært at holde topkvalitet og fuld spænding gennem tre tykke bind. Bind 3 læses bedst i forlængelse af de to første bind og er – trods den lidt tynde afslutning – fantastisk god underholdning for børn og voksne. Fin til oplæsning for 3.-10. kl.


Bibliotekernes vurdering

d. 19. okt. 1999

af

af

Vera Jensen

d. 19. okt. 1999

Dette er den tredje bog i serien om Harry Potter. De to første var fremragende børnelitteratur, og det nye værk er mindst lige så suverænt skrevet som forgængerne. Endnu en gang får Harry ødelagt sommmerferien af sin usympatiske familie. Da han derpå vender tilbage til trolddomsskolen, som befinder sig i en parallelverden, får han at vide, at hans forældres morder Sirius Black er undsluppet fra sit fængsel og nu efterstræber Harry. Hele dette lange forløb er utroligt flot disponeret og opbygget af Rowlings. Hun er en eminent fortæller med et utroligt overblik over de mange og ofte indviklede handlingsforløb og de mange personers mere eller mindre komplicerede baggrunde. Alt dette og mere til går op i en højere enhed på de over 400 sider. Spændingen bygges op i et roligt tempo og kulminerer på bogens sidste sider, hvor der endda forekommer overraskende afsløringer. Det er imponerende, at Rowling kan opretholde en så høj sproglig standard samt en smittende fortælleglæde, der er præget af varme, humor og visdom. Bogen oser af eventyr og magi. En sand perle. Kan læses fra 11 år.


Bibliotekernes vurdering

d. 26. sep. 2017

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 26. sep. 2017

Illustreret udgave af det tredje bind i "Harry Potter-serien" i stort format med flotte farvebilleder trykt på glittet, tungt papir. For børn og unge på 11-16 år, og til højtlæsning for børn fra 8 år.

Harry Potter skal i gang med sit tredje år som studerende på Hogwarts. Det er igen en lettelse for Harry at slippe for sin tyranniske plejefamilie, men der lurer farer på troldmandsskolen, hvor onde kræfter slippes fri. Det sker da den farlige straffefange Sirius Black undslipper fra troldmandsfængslet Azkaban. Historien er illustreret med farvebilleder i forskellige størrelser. Der er farveplancher fra biblioteket på Hogwarts af Varulven samt fx en Grindylow, som er en vanddæmon, fra Troldmandens Håndbog. Forsiden er natbussen Knight med de tre etager og bogtitlen trykt i guldbogstaver.

Det er en flot og imponerende bog. Illustrationerne er tegnede, malede og computerskabte, og de forstærker historiens spænding, humor og gysende stemninger.

Teksten er den samme i denne 7. udgave på dansk, som i de forrige udgaver, men teksten er her sat i 2 spalter, og formatet er større. Det er A4 format, og bogen er trykt på tungt glittet papir. Der er kælet for bogens grafiske udseende med kort, billeder og plancher samt farver og vandmærke effekter, som i de 2 forrige illustrerede udgaver Harry Potter og de vises sten (ill. Jim Kay) og Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer (ill. Jim Kay)Harry Potter og De Vises StenHarry Potter og Hemmelighedernes KammerTeksten er den samme i denne 7. udgave på dansk, som i de forrige udgaver, men teksten er her sat i 2 spalter, og formatet er større. Det er A4 format, og bogen er trykt på tungt glittet papir. Der er kælet for bogens grafiske udseende med kort, billeder og plancher samt farver og vandmærke effekter, som i de 2 forrige illustrerede udgaver Harry Potter og de vises sten (ill. Jim Kay) og (ill. Jim Kay).


litteratursiden.dk

d. 25. okt. 2017

af

af

Arne Larsen

d. 25. okt. 2017

Tredje bind i den illustrerede udgave med Jim Kays fabelagtige tegninger er endnu et pragtværk og en vellykket fortolkning af Harry Potter-universet. Harry Potter og bøgerne om hans oplevelser på Hog...


Berlingske tidende

d. 28. okt. 1999

af

af

Kari Sønsthagen

d. 28. okt. 1999


Information

d. 15. jan. 2000

af

af

Christian Monggaard Christensen

d. 15. jan. 2000


Berlingske tidende

d. 27. maj 2006

af

af

Søren H Schauser

d. 27. maj 2006


Politiken

d. 14. aug. 2004

af

af

Karsten R. S Ifversen

d. 14. aug. 2004


Standart

Årg. 31, nr. 3/4 (2017)

af

af

Tore Rye Andersen

Årg. 31, nr. 3/4 (2017)