Bøger / faglitteratur

Hjerte og intellekt i undervisningen af børn og unge med handicap : historier om møder og antimøder : livsprojektet og den pædagogiske omsorg


Beskrivelse


Forfatter med 30 års erfaring som lærer med inklusion af elever med handicap, fortæller hvordan netop de elever, kan udvikle medmenneskelige værdier, accept og dialog hos alle i klassen. Bogen giver bud på hvordan skolen kan forbedres i arbejdet med inklusion af elever med handicap.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. nov. 2012

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 27. nov. 2012

Temaet for denne bog er inklusion af elever med handicap. Bogen kan læses af lærere, pædagoger og andre med personlig eller professionel interesse i emnet.

Forventer man en fagbog om inklusion, bliver man enten skuffet eller positivt overrasket. For dette er ikke en decideret fagbog om inklusion, men snarere en poetisk rejse mellem forfatterens egne erindringer kombineret med citater fra fagpersoner og litteraturens verden. Den poetiske rejse er både lærerig og tankevækkende, en oplevelse man kan tage med sig videre i livet. Bogen bør derfor læses for den poetiske rejses skyld snarere end som en decideret fagbog. Luciano Rondanini har en lang karriere bag sig som lærer og leder i det italienske skolevæsen. Det er disse erfaringer og tanker om inklusion, han her videregiver i poetisk form kombineret med citater og tanker fra andre fagpersoner.

Der er meget fokus på inklusionsbegrebet i den pædagogiske verden. Der udgives derfor megen pædagogisk litteratur om emnet. Denne bog kan læses som et litterært alternativt supplement til fagbøgerne om emnet.

Tankevækkende, lærerig poetisk rejse gennem Rondaninis personlige og professionelle erindringer fra mere end 30 års erfaringer med inklusion af børn og elever med handicap i det italienske skolevæsen og den pædagogiske verden.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 24. jan. 2013

af

af

Christina Krolmer

d. 24. jan. 2013


Pædagogisk psykologisk tidsskrift

Årg. 50, nr. 2 (2013)

af

af

Bjørn Glæsel

Årg. 50, nr. 2 (2013)