Bøger / skønlitteratur / roman

Hospitalet


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Jonas er blevet livsfarligt såret i en trafikulykke. På hospitalet har Jonas svært ved at skelne virkelighed fra fantasi. Han ender på hospitalets nederste etager, hvor der er fyldt med groteske skabninger, og hvor døden bogstaveligt talt lurer om hjørnet.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. sep. 2013

af

af

Steffen Gordon Nielsen

d. 24. sep. 2013

For 15+-segmentet, og det er nok især de unge som historien appeller til, om end den sagtens kan læses af alle som sætter pris på en god dansk gyserroman. God omslagstekst og fængende forside a la filmen Nattevagten. Solid hardback.

Kamp har tidligere udgivet flere roste fantasy- og gyserbøger, primært skrevet til den lidt yngre generation, og fik i 2011 drengelitteraturprisen. Hospitalet er ikke for de helt små, men en hårrejsende historie der spiller på angsten for hospitaler og døden. 22-årige Jonas er blevet udsat for en trafikulykke og er blevet livsfarligt såret. På hospitalet kæmper de for at redde hans liv, og den svært medicinerede Jonas har efterhånden svært ved at skelne virkelighed fra fantasi. I det som måske er en drøm, ender han på hospitalets nederste etager, hvor der er fyldt med groteske skabninger, og hvor døden bogstaveligt talt lurer om hjørnet. Janus er fanget i limbo, et sted mellem liv og død, og håbet om at vende tilbage svinder hele tiden. Bogen er skrevet i et frisk og letlæseligt sprog og indeholder mange filmiske billeder, som gør læsningen til en gysende fornøjelse. Kamp trækker på sin erfaring som nattevagt, og formår fornemt at fange og formidle den ildevarslende hospitalsstemning. Spændingen holder et fint flow, således at man som læser hænger på til sidste side.

Giver i stil mindelser om en skønsom blanding af King, Koontz og Dennis Jürgensen.

Kamp har begået en velskrevet okkult gyser, som nok skal holde mangen en læser vågen.


Himmelskibet

Nr. 39 (2014)

af

af

Thomas Winther

Nr. 39 (2014)