Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Kaptajn Rødskæg : tyveriet om eventyrskatten


Beskrivelse


En skatkiste fuld af eventyr bliver stjålet og eventyrfigurer slipper ud i det fri. Piraterne Kaptajn Rødskæg og Kalle-Kanon hjælper prinsessen og sejler ud for at bringe eventyrskatten tilbage til Norge.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Inger Søndergaard

2007

Et sjovt pirateventyr fortalt gennem 37 korte kapitler, som egner sig til oplæsning for alle eventyrglade børn fra 6 år. Bogen kan læses af dygtige læsere fra 11 år, men det kan tænkes at mange i den alder vil finde den for pjattet.

Et glansbilledagtigt farvefoto af den 400-årige Kaptajn Rødskæg på omslaget indbyder til et fantasifuldt eventyr med pirater i hovedrollen og i birollerne: Bogorme, trolde, troldmænd, prinsesser, de 40 tyve røvere, Asbjørnsen og Moe som spøgelser og mange mange flere. Historien er illustreret med små nydeligt opstillede farvefoto fra Malta af Kaptajnen og hans mænd på skibet og i land, men de tilføjer ikke noget væsentligt til historien. To af bogens forfattere har i 2007 udgivet fantasyromanen Vindheksen, men der har været mange andre medaktører i skabelsen af denne pirathistorie. Historiefortællere, lyttende børn, sømænd, fotografer og "fotomodeller". Bogen er skrevet i et livligt, muntert og mundret sprog, uden mange sproglige nuancer og finurligheder. Men man fornemmer fortælleglæde, fantasi og evnen til at formidle muntre og nænsomt drabelige barnlige klicheer fra eventyrets verden og om sørøvere.

Bogen bygger på mundtligt fortalte historier om Kaptajn Rødskæg og hans pirater, hvilket i bogform er noget af en udfordring. Det lykkes mere end normalt både at skabe en god historie og lade fortælleglæden smitte. Bogen når dog ikke på højde med fx Rune T. Kidde: Ækle Æventyr og Jürgensens: Et grimm't eventyr, der mere kreativt og i et højere tempo blander eventyr og virkelighed.

En lidt lang pirathistorie, der kan medvirke til at skabe og inspirere til fortælleglæde hos tålmodigt lyttende børn fra 6 år og deres voksne.Informationer og udgaver