Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Klassens dronning


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Josefine, der bor sammen med sin søster og to fædre, opdager at hendes bedste veninder ikke har lyst til at komme i klasse med hende, når klasserne skal blandes i 6. klasse efter sommerferien. Måske er det bedst bare at skifte skole?

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. sep. 2018

af

af

Maria Sjøblom

d. 19. sep. 2018

Josefine opdager at hendes bedste veninder slet ikke har lyst til at komme i klasse med hende, når klasserne skal blandes i 6. klasse efter sommerferien. Måske er det bedst bare at skifte skole? Genkendelig hverdagshistorie for piger mellem 10 og 12 år.

Josefine har sine meningers mod og nyder livet i 5. klasse. Lige indtil hun ved et tilfælde opdager, at bedsteveninderne Emma og Siv slet ikke har ønsket at komme i klasse med hende efter sommerferien. Josefine kan ikke få sig til at spørge veninderne direkte. Hun vil slet ikke fortælle om sit problem derhjemme, hvor hun bor sammen med sin storesøster og 2 fædre. Hvad skal hun så gøre? Men kan hun selv sørge for både at skifte skole og for at finde nogle nye venner?.

Fin hverdagshistorie om veninder, løgne og om at finde ud af hvad man selv har lyst til. Hovedpersonen har 2 fædre, hvilket ikke behandles som noget særligt og en lille (måske) spirende forelskelse beskrives også kun perifert. Den produktive danske forfatter beskriver letflydende og uden de store armbevægelser problematikker, som alle piger vil kun forholde sig til.

Der er lidt mere fart på Camilla Wandahls serie "Veninder for altid", som starter med Ji.


Børn & bøger

Årg. 71, nr. 8 (2018)

af

af

Kirsten Aggerholm (f. 1934)

Årg. 71, nr. 8 (2018)