Bøger / skønlitteratur til børn / eventyr

Musenes bal


Beskrivelse


Billedbog. Askepot drømmer om fest på slottet, og derfor laver musene og fuglene en miniature balsal. Men katten Lucifer ødelægger det hele.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Inger Søndergaard

2008

For småpiger i alderen 5-8 år der absolut ikke kan få nok hverken af prinsesser eller Disney.

Et meget lyserødt omslag og yndige Askepot omgivet af sine kære mus og fugle levner ikke denne billedbog meget ro i krybberne. Men det man får er en lille tynd historie om Askepot og hendes venner musene. Askepot har endnu ikke har været til fest på slottet, og musene prøver at lave deres egen balsal til hende. Tegningerne er store og sterotype computerskabte illustrationer i stærke farver, hvor de velkendte figurer optræder i forskellige stillinger. Teksten er som ofte i Disney-billedbøgerne stiv og tung at læse op med en dialog, der begrænser sig til korte udsagn.

Der er udkommet flere bøger hvor Disneys prinsesser der er kendt fra tegnefilmene optræder i nye roller. Serietitlen Disney prinsesser dækker over et udvalg af titler, der har det til fælles, at de handler om en eventyrskikkelse fra Disney-koncernen. Flere rummer en vis eventyrstemning og elementær spænding, men denne er langt fra vellykket, og de fleste 5-8-årige piger der kender og elsker konceptet vil blive skuffede.

En spinkel historie i en indbydende indpakning og i et koncept som pigerne vil elske. Bogen kan nemt lånes ud på serietitlen, men er efter min mening ikke nødvendig.