Bøger / skønlitteratur / roman

På kanten af sandheden


Beskrivelse


Krimi. Forsvarsadvokat Guido Guerrieri skal hjælpe en ven og dommer, der er anklaget for at have modtaget bestikkelse. Den komplicerede sag løser Guerrieri kun ved hjælp af sin gode kollega Tancredi og den smukke privatdetektiv Annapaola Doria.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. okt. 2015

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 6. okt. 2015

Et gensyn med den herlige, italienske advokat Guido Guerrieri i en sag om bestikkelse, det italienske retssystem, gode samarbejdspartnere og en livskrise. For alle krimilæsere - især kendere af serien.

Forsvarsadvokaten Guerrieri hyres til at forsvare en af sine venner, en dommer som var kendt for at være hård, men ubestikkelig retfærdig i sine domme, og som nu anklages for at have modtaget bestikkelse. Det bliver en kompliceret sag med flere lag og dagsordner, og Guerrieri klarer kun af finde centrum af sandheden ved hjælp af sin gode kollega Tancredi og den smukke, helt specielle privatdetektiv Annapaola Doria.

Bogen foregår i Bari og omegn og formidler fint stemningen fra området samt giver et indblik i det italienske retsvæsen. Bogen bæres især af den charmerende Guerrieri, der er bogens fortæller, og hans forunderlige hjælpere, og den er fortalt i et sprog og en stil, der virker rigtig godt. Kun nogle lidt juridisk tyngede passager tager tempo ud af historien, men dem kan man springe over og følge Guerrieris videre færd. Guerreri er et rigtigt godt bekendtskab, og det synes Annapaola også.

Bogen fortsætter serien, hvor bind 1 stadig ikke er oversat, med samme charmefyldte og laid-back stil som de første. Der er ikke så meget action som hos fx Dibdin og Camillieri og amerikanske retssalskrimiforfattere, men den er lige så spændende og interessant.


litteratursiden.dk

d. 19. nov. 2015

af

af

Beth Høst

d. 19. nov. 2015

Gensyn med forsvarsadvokaten Guerrieri, der bor og arbejder i det sydlige Italien, mafia-land. Med fine miljøskildringer og uden hast og voldsomheder, oprulles en heftig korruptionssag. Hovedfiguren...


Politiken

d. 18. dec. 2015

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 18. dec. 2015


Berlingske tidende

d. 21. nov. 2015

af

af

Merete Reinholdt

d. 21. nov. 2015


Kristeligt dagblad

d. 31. okt. 2015

af

af

Mie Petersen

d. 31. okt. 2015