Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Se mig nu


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Evas lillebror har fået kræft, og Evas bedste veninde har fundet sig en anden veninde. I det hele taget føler Eva sig ret overset, og har svært ved at finde ud af sine følelser. Men så møder hun en sød fyr, ser han hende og kan Eva finde sit ståsted igen?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. jan. 2014

af

af

Henriette Olesen

d. 9. jan. 2014

Skøn ungdomsbog i sommerfugleserien der henvender sig til piger i alderen 12-16 år. Bogens forside formidler bogen godt og appellerer til målgruppen.

Evas liv er lige pludselig ikke så let mere. Evas lillebror har fået kræft, og forældrene har næsten kun øje for ham. I skolen er Evas bedste veninde pludselig blevet veninder med Kathrine, og der er ikke rigtig plads til Eva. Heldigvis møder hun en sød fyr, men ham er Kathrine også vild med. Her er en god ungdomsbog, der tager emner som sygdom, veninder og den første kærlighed op. Sproget er lettilgængeligt, og forfatteren har fint fat i målgruppen. Læserne vil let kunne identificere sig med de følelser og problemer, forfatteren formidler. Sandra Schwartz har tidligere skrevet letlæsningsbøger, men her skriver hun til en anden målgruppe, og det gør hun godt.

Denne bog passer fint i Sommerfugleserien, som henvender sig til piger i alderen fra 12 år og opefter. Jeg vil også sammenligne den med Katarina von Bredows Flyv højt Den er en del af Gyldendals hjerteserie, der dog henvender sig til lidt ældre piger, men har samme temaer.

En skøn ungdomsbog der passer godt til målgruppen. Forsiden og bagsideteksten sælger bogen godt, og den skal nok låne fint ud.