Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Skyggesider


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Tricias søster har begået selvmord. I et forsøg på at flygte fra virkeligheden, forsvinder Tricia ind i drømmenes verden. Men da en række kvinder begår selvmord omkring hende, må Tricia spørge sig selv, om hendes drømme har noget med virkeligheden at gøre.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. sep. 2015

af

af

Stine Veisegaard

d. 24. sep. 2015

Tricias søster har begået selvmord. I forsøget på at flygte fra virkeligheden finder Tricia trøst i sine drømme. Men da flere unge kvinder begår selvmord omkring hende, går det op for Tricia, at hun måske har en skyggeside, hun ikke kender. Dark fantasy. Fra 15 år.

Bogen indledes med et mord på en ung ukendt kvinde, og den uhyggelige stemning er sat. Dernæst møder vi Tricia, en ung kvinde i begyndelsen af 20'erne, der har en række mystiske drømme. I drømmene lever hun et parallelt liv med en spændende elsker. I det virkelige liv er hun gift med en lidt kedelig mand, har en søn og arbejder deltids som henholdsvis kontorassistent og servitrice. I fritiden fylder kirken og det kirkelige fællesskab meget. Da en mystisk flaske dukker op, og en række kvinder begår selvmord, går det op for Tricia, at det hele handler om hendes barndom, kirkelige sekter og de syv dødssynder. Forfatteren Christina Bonde er dansk og kendt fra en række andre fantasy-bøger.

Dette er gys med en paranormal stemning. Fra starten har man en følelse af tilstedeværelsen af "noget" dæmonisk. Historien hiver fat i de syv dødssynder, og virkemidlerne er som taget fra en gyserfilm. Selve persongalleriet, hvor kirken spiller en væsentlig rolle i historien, vil for de fleste virke ukendt. Lidt forudsigelig handling, men alligevel underholdende historie.

Lygtemandens datter handler også om mystiske drømme og fortielser i barndommen.


litteratursiden.dk

d. 11. feb. 2016

af

af

Pia Bechmann

d. 11. feb. 2016

Dæmonisk og psykologisk roman hvor drøm og virkelighed flyder sammen i en afgrundsdyb og hvirvlende spiral mellem sandhed og fantasi. Tricia er en ung kvinde med mand og barn. Hendes liv er voldsomt p...