Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Uhyrernes hav


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Fantasy. Percy er en amerikansk dreng, der glæder sig til at tilbringe sommeren i Halvblods-lejren. Halvblods-lejrens deltagere er nemlig ret specielle - de er alle halvguder, da en af deres forældre er græske guder, og Percys far er havguden Poseidon. Men nu er lejren truet, da dens magiske grænser er blevet forgiftet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. okt. 2010

af

af

Vera Hollerup

d. 12. okt. 2010

Denne bog henvender sig til yndere af actionfyldt fantasy. Bogen henvender sig både til piger og drenge fra 12-14 år. Bogens forside viser på udmærket vis, at her er tale om spænding, mystik og græsk mytologi.

Den 13-årige Percy er en halvgud, da hans far er den græske havgud Poseidon. Siden antikkens dage har de græske guder forlagt residensen til det østlige USA, og flere af de gamle guder og gudinder har haft amorøse affærer med menneskene. Der er flere halvguder og andre mytologiske væsener ud over Percy, og de samles om sommeren i en speciel lejr: Halvblodslejren. Lejren beskyttes af magiske grænser, men disse er blevet forgiftede og vil snart være uden virkning, hvis man ikke finder en kur. Samtidig er Percys ven, Grover i fare, og Percy bliver nødt til at komme ham til undsætning. Det er en meget velskrevet, original og fantasifuld fantasy. Percy er en interessant hovedperson, som læserne let kan identificere sig med, og det er også ham, der fortæller historien. Sproget er godt og alsidigt. Man behøver ikke nogen forkundskab til de mange mytologiske navne og begreber. Dem får man forklaret ved hjælp af de mange små historier, der knytter sig til dem. Her er tale om en underholdende indføring i græsk mytologi.

Denne bogs læsere vil også synes om Philpp Kerrs fantasy-serie Lampens børn (2005-2008).

Det er en meget spændende og fantasifuld bog. Man bliver godt underholdt og får stiftet bekendtskab med den græske mytologi på en belærende og underholdende måde.