Bøger / faglitteratur / opskrifter

Kunsten at fermentere : grøntsager på glas - og på tallerkenen


Beskrivelse


Kom sikkert og godt i gang med at fermentere hjemme i dit eget køkken. Her får du både information, opskrifter og inspiration til lækre fermenteringer, der vil kunne peppe stort set alle måltider op.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. nov. 2022

af

af

Martin Jørgensen

d. 11. nov. 2022

Kom sikkert og godt i gang med at fermentere hjemme i dit eget køkken. Her får du både information, opskrifter og inspiration til lækre fermenteringer, der vil kunne peppe stort set alle måltider op.

"Kunsten at fermentere" byder på en grundig introduktion til fermentering i eget køkken. Bogen består af 21 opskrifter på forskellige fermenteringer som fx grønne tomater, kimchipasta, og forskellige slags kraut. Til hver af de fermenterede ingredienser følger 1-2 opskrifter på retter, hvor det fermenterede får en praktisk anvendelse. Bogen indledes med en guide til fermentering og en gennemgang af teknikker og udfordringer man skal have styr på, for at få et godt og spiseligt resultat. Ditte Ingemann er kogebogsforfatter, madblogger og foodstylist. Hun har en længere række kogebøger bag sig, og har blandt andet været medforfatter på FermenteringFermentering 2.0 og 2.0"Kunsten at fermentere" byder på en grundig introduktion til fermentering i eget køkken. Bogen består af 21 opskrifter på forskellige fermenteringer som fx grønne tomater, kimchipasta, og forskellige slags kraut. Til hver af de fermenterede ingredienser følger 1-2 opskrifter på retter, hvor det fermenterede får en praktisk anvendelse. Bogen indledes med en guide til fermentering og en gennemgang af teknikker og udfordringer man skal have styr på, for at få et godt og spiseligt resultat. Ditte Ingemann er kogebogsforfatter, madblogger og foodstylist. Hun har en længere række kogebøger bag sig, og har blandt andet været medforfatter på Fermentering og .

Fermentering er hot, og i en tid med både knaphed og fokus på at producere egne fødevarer, giver en bog som denne rigtig god mening. Opskrifterne og bogens øvrige tekster er forståelige og pædagogiske, og at der også indgår opskrifter, hvor det fermenterede kommer i brug, giver fin sammenhængskraft i bogen. En optimal og tilgængelig bog for læseren, der gerne vil i gang med fermentering.

Der er skrevet en del om fermentering. Nomas Noma guide til fermenteringPut sommeren på glas er ganske omfattende. Put sommeren på glas dækker også andre konserveringsmetoderDer er skrevet en del om fermentering. Nomas Noma guide til fermentering er ganske omfattende. dækker også andre konserveringsmetoder.