Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Lord Nelson : kendt i hele verden


Beskrivelse


Englands Nelson var én af de store søhelte på de store sejlskibes tid. Nok var Nelson både modig og dygtig, men mon han kunne hamle op med datidens største hersker og kriger, Napoleon?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. dec. 2008

af

af

Jesper Holtoug

d. 12. dec. 2008

Letlæsningsbogen om Lord Nelson henvender sig til begynderlæsere, som tør kaste sig ud i en tekst med fagligt indhold. Rune Fleischers overordentlig velkendte streg skal nok af sig selv få bogen over udlånsskranken.

Rune Fleischer er kendt og elsket for en hel flodbølge af letlæsningsbøger - især i den humoristiske afdeling. Mest er han kendt og afholdt for sin herlige "Otto-serie" og hans "Peter Pirat-bøger". Bogen her adskiller sig dog markant fra denne velkendte side af Fleischer. Hvor hans andre historier er sjove, på kanten af det absolut fjollede - så er denne meget alvorlig, tung og knudret i sproget og meget svær på trods af det angiveligt lave lix-tal på knapt 7.

Der findes andre letlæsningsbøger med fagligt indhold, fx serien Lette legender eller Små delfiner. Sidstnævnte serie er dog noget sværere end de øvrige.

Fortællingen om Lord Nelson forekommer ikke vellykket. Nok er illustrationerne stærke og spændende, men teksten er så tung og gammeldags, at den både er svær at forstå og svær at holde koncentrationen samlet om. Historien er testet af denne signaturs private hjælpe-lektør, som er en ganske habil 2. klasse-læser. Hun havde ganske enkelt svært ved at fastholde interessen. Det lykkes ikke her at pirre nysgerrigheden med fortælleformens gammeldags vendinger og historiens ukendte steder og uforklarede personer - tværtimod. Idéen er at give indblik i sejlskibenes historie på Napoleonskrigenes tid, men det fungerer ikke rigtigt.