Bøger / skønlitteratur til børn / roman

På eget ansvar


Beskrivelse


Den 13 årige Antonia møder den første stormende forelskelse, da Mikkel flytter til den ø, hvor hun bor. Men Mikkel har sukkersyge og hans familie gemmer på en farlig hemmelighed.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. nov. 2012

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 19. nov. 2012

Pigerne på mit bibliotek er allerede begyndt at spørge på flere titler i denne nye forlagsserie, og jeg vil ikke tøve med at anbefale denne kærligheds/spændingsbog til målgruppen mellem 12 og 14 år. Anderledes og farvestrålende forside.

Dorte Roholte er kendt for en lang række vedkommende og realistiske børnebøger, som altid er lige til at gå til. Det gælder også denne bog om den 13-årige Antonia, der bor med sin familie på noget a la Mors og her oplever sin første stormende forelskelse i tilflytteren Mikkel. Mikkel er sej og anderledes, og gennem Antonia oplever læseren alt det, man skal igennem første gang med spekulationer, tøjskift, biografture og kysseri foran gadedøren. Men Mikkels familie er faktisk gået under jorden på grund af rockere, og handlingen tager en anden og mere alvorlig drejning, da deres skjulested bliver opdaget, og et tæskehold tropper op. Bogens slutning er meget spændende og en lille smule sørgelig, og man stryger gennem handlingen. Men bogens styrke er meget den måde Antonias hverdag beskrives på: Hendes dejligt normale og varme familie, hendes forhold til en sød storesøster og veninde-fnidderet midt i al det mavekriblende. Satsen er stor og tydelig, og bogen er ikke svær at læse.

Bogen matcher fint de mange bøger for tweens om den første forelskelse, som Jagten på Joe (12/28) af Astrid Heise-Fjeldgren og Annette Herzogs Drenge, lus & løse tænder (09/30).

Dejlig bog, som nok skal komme til at arbejde for føden ude på bibliotekerne.


Weekendavisen

d. 18. jan. 2013

af

af

Frederikke Winther

d. 18. jan. 2013


Børn & bøger

Årg. 66, nr. 2 (2013)

af

af

Kirsten Aggerholm

Årg. 66, nr. 2 (2013)