Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Som stjerner på himlen


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


17-årige Violet og Finch går på samme skole. Violet er populær, men bærer på en stor sorg. Finch er skolens freak og har svært ved at indordne sig. En dag mødes de i skolens klokketårn, hvor Violet vil begå selvmord ved at springe ud. Det bliver starten på et usandsynligt forhold.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. jan. 2015

af

af

Stine Veisegaard

d. 15. jan. 2015

17-årige Violet og Finch går på samme skole. En dag mødes de i skolens klokketårn, hvor Violet vil begå selvmord ved at springe ud. Det bliver starten på et usandsynligt forhold. En både livsbekræftende og sørgelig bog om to teenageres desperate forsøg på at redde hinanden. Fra 14 år.

Dette er historien om to unge mennesker på kanten af livet. Violet er populær, men bærer på en stor sorg, da hendes søster er død i en trafikulykke. Finch er skolens freak og har svært ved at indordne sig. Han drages af døden og har selvmordstanker. Det er ikke en klassisk "dreng møder pige" historie, selvom der bestemt er romantik. Størstedelen af historien følger Finch og Violet, mens de tager på tur rundt i staten Indiana for at finde stof til en opgave. Som historien udvikler sig bliver sårbarhed og svigt fra omgivelserne langsomt tydeligt. Fortællevinklen skifter mellem Finch og Violet og har karakter af dagbogsstil.

Velskrevet og hjerteskærende ungdomsbog, der tager fat i alvorlige temaer: selvmord, sorg og psykisk sårbarhed. Sprogligt fungerer bogen godt med et kækt, ungdommeligt og ligefremt sprog. Forsiden er smukt udformet.

Sørgelige bøger er populære. Bogen minder om Det værste, hun gjordeFor god til at døDig og mig ved daggry, der handler om sorgen over en mistet søster, For god til at dø, en bog om selvmord og Dig og mig ved daggry, der tager fat i den usandsynlige kærlighedSørgelige bøger er populære. Bogen minder om Det værste, hun gjorde, der handler om sorgen over en mistet søster, , en bog om selvmord og Dig og mig ved daggry, der tager fat i den usandsynlige kærlighedSørgelige bøger er populære. Bogen minder om Det værste, hun gjorde, der handler om sorgen over en mistet søster, For god til at dø, en bog om selvmord og , der tager fat i den usandsynlige kærlighed.