Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Throne of glass - ildens arving


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Fantasy. Celaena er ankommet til landet Wendlyn, hvor hun møder den bistre hanelver Rowan. Han skal lære hende at kontrollere de magiske elverevner. Kongen af Adarlan lægger dystre planer, der kræver mod, styrke og ikke mindst magiske kræfter at stå op imod.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Pia Gunilla Park

d. 18. dec. 2018

Celaena er ankommet til landet Wendlyn, hvor hun møder den bistre hanelver Rowan, som skal træne hende i at kontrollere sine magiske elverevner. Kongen af Adarlan lægger dystre planer, der involverer det onde kobbel af jerntandshekse. Planer, det kræver mod, styrke og ikke mindst magiske kræfter at gå imod. For 14-16 år.

Celaenas dybe sorg over tabet af Nehemia og bruddet med Chaol gør det svært at finde motivation til at lære at beherske den mægtige magi, hun rummer i sin elverskikkelse. Langt derfra udfordres venskabet mellem Dorian og Chaol. Chaol forsøger at beskytte Dorian mere end nogensinde, men Dorian tager afstand og forsøger at undertrykke sin forbudte magi. De 3 klaner af jerntandshekse indgår alliance med kongen af Adarlan og snart står det klart, at et knusende slag mod de sidste frie lande er under opsejling. Bogen er bind 3 i serien "Throne of Glass".

Tredje bind om Celaena skuffer ikke. Igen er der et hæsblæsende tempo, med kampe, kærlighed, magi, nye forviklinger og vinkler som holder læseren tryllebundet i et jerngreb fra start til slut.

Der findes rigtig mange spændende fantasyserier. I Grisha - pigen og mørkningen finder vi også en stærk hovedperson i pigen Alina.