Bøger / skønlitteratur til børn / roman


Beskrivelse


13-årige Rosalina Aida er trapezspringer i et omrejsende cirkus. Og som om det ikke er skræmmende nok at hænge med hovedet nedad i en svingende trapez højt oppe under teltdugen, huserer der også en farlig røverbande i den by cirkusset er ankommet til.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. feb. 2015

af

af

Jeanette Thisted Villadsen

d. 25. feb. 2015

13-årige Rosalina Aida er trapezspringer i et omrejsende cirkus. Og som om det ikke er skræmmende nok at hænge med hovedet nedad i en svingende trapez højt oppe under teltdugen, huserer der også en farlig røverbande i den by cirkusset er ankommet til. For piger fra ca. 13 år.

Rosalina Aida er opvokset i et cirkus og optræder nu som trapezspringer. Hun blev forladt af sin mor, da hun var helt lille, og siden har hun boet sammen med rare gamle Rob i hans husvogn. Rosa, som hun bliver kaldt, har aldrig kendt sin far. Da de ankommer til en ny by, viser det sig at være morens hjemby. Rosa møde den mystiske pige Silke, som kan se ting, andre ikke kan. Dette bliver startskuddet til, at Rosa forsøger at finde frem til sin mor. Samtidig er en farlig røverbande på togt i byen, og da Rosa ved et uheld støder ind i dem, tager historien en helt ny drejning.

Historien er godt fortalt, den hviler i sig selv uden et kunstigt opskruet tempo. Dette betyder bestemt ikke, at historien ikke er spændende, det er den! Der er bare også givet plads til de mere rolige passager. En fin historie om at finde sine rødder og ikke mindst sig selv.

Jeg kommer umiddelbart til at tænke på Lindgrens Ronja røverdatterRosas vej (Ved Kina Bodenhoff). Men en anden bog jeg gerne vil anbefale, som handler om en ung piges liv i et cirkus er Rosas vejJeg kommer umiddelbart til at tænke på Lindgrens Ronja røverdatter (Ved Kina Bodenhoff). Men en anden bog jeg gerne vil anbefale, som handler om en ung piges liv i et cirkus er .