Bøger / skønlitteratur / roman

Dødens blinde lotteri


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Krimi. Vagabonden Smut bliver fundet stranguleret på Bellahøj Kræmmermarked. Den erfarne kriminalkommissær Martin Bjergmark og hans team bliver sat på sagen. Men hvem var Smut og hvorfor skulle han dø?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. nov. 2018

af

af

Jens Rasmussen

d. 28. nov. 2018

6. bind om kriminalkommissær Martin Bjergmark. Vagabonden Smut bliver fundet stranguleret på Bellahøj Kræmmermarked og Bjergmark og hans team bliver sat på sagen. For læsere af danske politikrimier.

En vagabond, kaldet for Smut, bliver en nat i september stranguleret på Bellahøj Kræmmermarked. Den erfarne kriminalkommisær Martin Bjergmark bliver sat på sagen. Under opklaringen finder Bjergmark og hans team ud af, at Smut var en mand på flugt, og sporene fører til det københavnske prostitutions- og narkomiljø. I afdelingen føler kollegaen Espersen sig slidt efter at være vendt tilbage fra sit otium, og Gitte Randrup har netop forladt sin mand til fordel for en kvinde. Samtidig forsøger den ældre direktør Ove Berg at afhænde sine massageklinikker, mens tid er.

En dansk politikrimi efter velprøvet formel, hvor læseren også får indblik i efterforskernes privatliv. Dette har dog ikke særlig indflydelse på politiarbejdet. Dialogen har en tendens til at være formel og lidt gammeldags. Også navnene virker gammeldags, fx hedder to københavnske forbrydere i 30érne Knud og Jørgen. Ældre læsere vil føle sig hjemme i en krimi, hvor krimiplottet virker og folder sig tilfredsstillende ud med flere mord til følge.

Kan sammenlignes med Poul Erik Larssons Marcus Falk-serie, eller Ravneføde af Ole Nybo.