Bøger / skønlitteratur / roman

New York


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


New Yorks historie fra byens fødsel i 1600-tallet og frem til i dag beskrevet gennem historiske begivenheder og fiktive personer.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. aug. 2011

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 22. aug. 2011

Edward Rutherfurds omfangsrige roman vil være en godbid for de mange, som er fans af forfatteren, og for dem, som holder af slægtshistorier og historiske romaner.

Vi kender Rutherfurds skrivemåde fra tidligere romaner, bl.a. Sarum og Russka: han udvælger et sted, befolker det med nogle personer og så følger vi familierne op gennem tiden. Nogle af fortællingerne bygger på historiske begivenheder, mens andre er opdigtede. Det er en fortællestil, som har givet Rutherfurd status af bestsellerforfatter. Her har han valgt byen New York med hele dens mangfoldighed af forskellige kulturer og folkeslag. Det er en hollandsk og engelsk familie som er gennemgående, suppleret med enkelte slaver, indianere, en jødisk og italiensk familie. Der er også enkelte genstande, som binder historie sammen : et indiansk bælte, en sølvdollar og nogle fotografier. Historien strækker sig over knap 400 år, fra 1634 hvor vi møder hollandske Dirk van Dyck og engelske Thomas Master. Ind i slægternes historie er vævet forskellige historiske begivenheder bl.a. hollændernes kamp mod englænderne, uafhængighedskrigen, borgerkrigen, Wall Street-krakket og begivenhederne 11. september 2001. Rutherfurd har en enorm viden om sit emne, og selv om det ikke er litteratur på højt niveau, synes jeg blandingen af historie og fiktion fungerer vældig godt.

Ken Follett og Falcones skriver også omfangsrige historiske romaner.

En underholdende roman, som blander historisk viden og fiktion, og som vil give læsning til mange timer.


litteratursiden.dk

d. 26. sep. 2011

af

af

Britta Voergaard Poulsen

d. 26. sep. 2011

911 sider tætpakket faktion om byen New Yorks fødsel og liv er spændende og samtidig vældig informativ læsning! Edward Rutherfurd er kendt for sine seriøst monstrøse murstensromaner, blandt andet har ...