Bøger / skønlitteratur til børn


Beskrivelse


Ole er på ferie på Bornholm. En dag er han ude på en lang tur med familien. I Storedalen prøver han at bruge en paraply som faldskærm.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Jens Lorentzen (børn)

d. 18. dec. 2018

I dette hæfte i serien Læs Dansk er Ilse, hovedpersonen fra bl.a. På ferie ï Finland, på ferie på Bornholm med sin familie, hvor de besøger farmoderen i Tejn. Sammen tager de på tur tilStoredal, hvor de kommer til et nedlagt stenbrud. Faderen fortæller om, hvordan det foregik, da han var barn, og der skulle sprænges i stenbruddene. Familien fortsætter videre over dal og op adklipper, gennem bondemandens mark. Bonden bliver først vred, men siden kører han dem tilbage til Tejn. En lille feriehistorie fortalt af Ilse, illustreret af Vif Dissing som de tidligere hæfter omIlse. Hæftet, der er i den sværeste gruppe i Læs Dansk-serien, henvender sig til 3. klasse. Børnebiblioteket har mange letlæsningsbøger til denne gruppe. Hæftet er en forsvarlig anskaffelse ibø.bibl. på linie med de øvrige hæfter i Læs dansk-serien. Det er min erfaring, at børn i 3. kl. ser mere på den fysiske udformning af materialet og vælger en bog fremfor et hæfte. Det er derforbeklageligt, at disse hæfter hartilbøjelighed til hurtigere at forsvinde i en stigende mængde af letlæsningshæfter til læsetræning.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

C. E. Hald (skole)

d. 18. dec. 2018

På ferie i Danmark starter med at vise en tegning af Ilses fotoalbum. De? otte "billeder" med undertekst viser, at det ikke er en rejsebrochure, mart skal vente sig, men en skildring af etferiebesøg hos en mormor, som tilfældigvis bor på Bornholm. Det er den samme familie, der også har været skildret i På ferie-bøgerne fra Norge, Sverige og Finland, og igen er det den store pige,Ilse, der fortæller. Efter den smarte indledning er vi med nede at bade; men ellers bruges resten af historien til en travetur i Storedalen, hvor de "farer vild", men får et lift til Tejn. Grønserie er den sværeste, men er beregnet til overgangslæsning. Både tekstudformning og ordvalg peger mod normallæsere i 3. kl. De får en hyggelig familiehistorie på 40 sider. Vif Dissings løse,kantede streg følger fortællingen nøje og er med til at styrke det hyggelige.


Læsepædagogen

årg 34, nr 5 (1986)

af

af

Birte Meinicke

årg 34, nr 5 (1986)